Com seguim oferint un espai als adolescents per compartir les seves pròpies històries i crear el seu propi canvi?
Tancament del projecte La Càpsula del Temps del Coronavirus 

El dia 17 de juliol es va donar per acabat el projecte La Càpsula del Temps del Coronavirus amb un esdeveniment multicultural que va organitzar Company Three. Entre mirades curioses 174 adolescents, que van decidir acudir a la trobada (3 o 4 de cada grup participant) es van veure per zoom i van compartir jocs, xerrades i reflexions. Del projecte ArTec20, Jordi, Lili i Malú van participar compartint al final de la trobada i ens diuen:

 

Això ha estat realment una oportunitat, tant de bo més joves poguessin haver-la viscut

Ens vam sentir molt recollits i havia una energía positiva i motivadora

215 GRUPS
18 PAïSOS
3,222 ADOLESCENTS
1,735 VIDEOS

 

 

 

 

 

La Càpsula del Temps del Coronavirus ha estat una resposta creativa al COVID-19.

 

 

El projecte The Coronavirus Time Capsule, ha estat originat per Company Three, una compañía de teatre juvenil establerta a Londres. El projecte ha estat una resposta setmanal a la pandèmia, a través dels ulls dels joves de tot el món i utilitzant les arts escèniques i les noves tecnologies. Formem part d’una xarxa d’entitats en més de 16 països que treballen amb joves de tot el món.

 

La intenció ha estat continuar oferint als adolescents amb els quals treballem suport, connexió i un espai per a ser creatius. Ha estat també una oportunitat per a connectar amb altres institucions educatives que treballen amb joves, en un moment de crisi global. Aquest és un projecte de lliure accés, amb recursos disponibles i acumulatiu.

 

Cada setmana, els joves han respost a un tema relacionat amb la situació de confinament (coses com la vida a casa, com som nosaltres, que ens agrada fer, els nous aprenentatges o l’avorriment) i han fet un vídeo de quinze segons. Aquests van ser després compaginats i editats junts. El mateix procés s´ha fet durant cada setmana, perquè la caixa del temps es vaig fent gran a mesura que el confinament s'ha desenvolupat.

 

Cada entitat participant ha creat el seu propi Time Capsule (Càpsula del Temps), i s'han unit en en un sol lloc, com una manera de marcar i recordar aquest període extraordinari en la nostra història.

"Sabem que el confinament és especialment difícil per als adolescents, que viuen amb tot el que la pandèmia ha portat i amb la falta dels ritus de pas clau en la seva educació i desenvolupament emocional. Així doncs, volíem proporcionar alguna cosa per proporcionar suport, connexió i un espai per escoltar-ho i una possibilitat de connectar amb adolescents en situacions similars arreu del món"
(Ned Glasier, Director Artístic de Company Three)
 
 
La Càpsula del Temps del Coronavirus ha estat creada per Company Three, publicada en associació amb Nick Hern Books i desenvolupada en col·laboració amb National Association of Youth Theatres, Scottish Youth Theatre, Youth Arts Network Cymru, Unicorn Theatre, Central School of Speech and Drama.
ArTec20 i Company Three 
 
ArTec 20 s'ha associat amb Company Three per oferir un espai escènic i digital on poder expressar la seva vivència durant la pandèmia.  El projecte ArTec20 Internacional està format per un grup de joves que no es coneixen, de continents i països diferents. Es un grup format degut a la situació que vivim. Alguns tenen alguna experiència amb les arts escèniques o vincle amb les persones que coordinen el projecte. S’estan coneixent a través de les trobades setmanals que fem per videoconferència i els vídeos que estan fent.  Estem reunint un arxiu d’aquestes vivències e històries que col·laboren a augmentar l’autoestima i combatre l’aïllament, el coneixement d’un mateix i els altres, les relacions interpersonals, la creació artística col·lectiva,  aprenentatge i l’impuls de noves iniciatives i formes de lideratge entre els i les joves. El material que estem recollint es pot transformar en una peça de dramatúrgia, un projecte de teatre comunitari, un espectacle d'arts escèniques visual per compartir amb altres joves arreu del món i un públic més ampli.
L'Associació Cultural Escènica de Sóller Arrel'ART i Som Joves de l'Ajuntament de Sóller, Mallorca s'uneix al projecte per promoure i desenvolupar activitats d'arts escèniques entre els joves adolescents.   
 
 
 
 
 

Segueix-nos

© 2023 By Fashionisu. Proudly created with Wix.com

  • relational_art
  • laura_teatre
  • Icono social Vimeo