LitViv (Literatura Viva): paraula, cos i emoció

Projecte d'arts escèniques i creativitat visual subvencionat dins el Programa Terrassa Crea del Departament de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa. 

 
Literatura Viva (LitViv) vol dotar a les persones joves del dret a la pràctica artística i a la cultura literària, juntament en  un moment històric on també hi ha una creixent necessitat per pal·liar els efectes de la pandèmia Covid-19 i el  confinament. Les arts i la cultura necessiten re connectar més que mai amb la comunitat, i els centres educatius  representen espais per accedir al mon de la cultura i l’oportunitat de desenvolupar la creativitat, l’interès en la pràctica artística i el coneixement de la literatura en català. 

A través dels recursos literaris i juntament amb l’accés i  pràctica de diferents llenguatges artístics i de creativitat visual, proposem un programa de tallers de literatura viva (LitViv)  per alumnes de batxillerat.

Els tallers tenen com objectiu, aprofundir en el coneixement de les obres en català i accedir a la pràctica artística dins l’aula, dins grups bombolla i al mateix centre educatiu. Això també ens permetrà experimentar les obres literàries per endinsar-nos en una exploració de la resiliència que considerem és imprescindible com  a part de la gestió emocional de les persones joves.

Els tallers seran gravats generant així vídeos curts, petites càpsules  escèniques de contingut audiovisual per compartir en les xarxes socials i així configurar nous espais de representació  escènica entre el públic adolescent.  

Durant la tardor del 2021 treballarem amb la obra literària La Plaça del Diamant de Mercé Rodoreda  
  • relational_art
  • laura_teatre
  • Icono social Vimeo